top of page
  • Foto van schrijverEnergiecollectief

Zonne-energie is goed voor milieu en portemonnee
Energiebesparing

Met een systeem voor zonne-energie is het mogelijk dat gebruikers hun totale elektriciteitsbehoefte zelf opwekken. Zonnepanelen dragen belangrijk bij aan energiebesparing en zijn dan ook een belangrijke stap naar energieneutrale bedrijfspanden, overheidsgebouwen en woningen.


Klimaatverandering en CO2-reductie

Het CO2-gehalte in de atmosfeer is door menselijk toedoen naar buitensporige proporties gestegen. Door het plaatsen van zonnepanelen kunnen wij de CO2-uitstoot reduceren en daarmee de klimaatverandering tegengaan.


Duurzame energiebron zonder nadelige bijeffecten

Zonne-energie is een schone vorm van energieopwekking en kan als duurzame energiebron tot in de lengte van jaren worden ingezet.


Onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen

Onze energiebehoefte wordt voor het grootste gedeelte gedekt door olie, gas en kolen. De beschikbaarheid van fossiele brandstoffen uit onstabiele regio’s is onzeker. Er wordt al jaren gespeculeerd wanneer de olie op zal zijn (Oil-Peak). Voldoende reden om over te schakelen op andere duurzame en lokale energiebronnen.


Bijdragen aan een duurzame toekomst

Het is duidelijk dat wij op deze schaal niet kunnen doorgaan met de vervuiling en uitputting van onze leefomgeving. De overgang naar een duurzame energievoorziening is slechts een van de eerste stappen die gezet zal moeten worden.


Besparing op energiekosten

Zonnepanelen zijn een zeer goede investering. Zelfs zonder subsidies is het al aantrekkelijk om te investeren in uw eigen centrale voor zonne-energie. Goed voor het milieu en dankzij de besparing op energiekosten ook goed voor uw portemonnee.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kom naar de ledenvergadering

Op woensdag 27 februari aanstaande bent u (leden en niet-leden) van harte welkom bij de eerste ledenvergadering van het Energiecollectief Schaapsloop. Vanaf 16.30 uur bent u welkom bij Scholt Energy,

Comments


Logo-wit.png
bottom of page